Praktijkvoering in verband met het Coronavirus. Het is verplicht om binnen het gezondheidscentrum een mondkapje te dragen.

Wat te doen als u klachten of vragen heeft over het coronavirus? Lees hier de laatste adviezen van Thuisarts.nl  https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

Symptomen COVID-19

Klachten die veel voorkomen:

  • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn;
  • Hoesten;
  • Benauwdheid;
  • Verhoging of koorts;
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Heeft u een of meer van deze klachten? Neem contact op met de GGD, tel 0800-1202 en laat u testen. Blijf thuis tot de uitslag bekend is.

Belangrijk: ga niet naar de huisarts toe, maar bel de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Meer informatie is te vinden op www.rivm.nl

Maatregelen bij het bezoek aan onze praktijk

  • Indien u een afspraak heeft, komt u alleen en op het juiste tijdstip naar de praktijk. Begeleiding is alleen toegestaan bij kinderen en indien een begeleider noodzakelijk is (max. 1 persoon).
  • Wij vragen iedereen die ouder is dan 12 jaar om een mondkapje te dragen en zijn handen te desinfecteren. Het mondkapje dient u zelf mee te nemen.

Mondkapjesplicht

Het kan zijn dat u door bijvoorbeeld een ziekte, een beperking of vanwege een andere oorzaak geen mondkapje kunt dragen. De huisarts mag hiervoor geen verklaring afgeven. 

Kaartje als extra ondersteuning

De overheid heeft samen met cliëntenorganisaties een kaartje gemaakt. Daarop staat dat je onder de uitzondering van de mondkapjes-plicht valt. Dit kaartje kan je als eerste laten zien aan een handhaver of controleur.

https://www.vilans.nl/vilans/media/documents/files/uitzonderingskaart-mondkapjes.pdf