Persbericht met betrekking tot de griepvaccinatie

Bij veel patiënten van de Leeuwarder huisartsenpraktijken valt binnenkort de uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik op de deurmat. De griepprik gaat dit jaar anders dan anders. Het overgrote deel van de Leeuwarder huisartsen heeft ervoor gekozen om de griepvaccinatie dit jaar op een externe locatie, dichtbij de eigen praktijk, uit te voeren. Deze locaties zoals sporthallen en wijkcentra zijn kosteloos beschikbaar gesteld door gemeente Leeuwarden, in samenwerking met bv SPORT.

Dit was nodig om de richtlijnen van het RIVM goed te kunnen opvolgen. Op deze locaties kunnen de huisartsen het prikken voor patiënten en zorgverleners veilig en efficiënt uitvoeren. De locaties zijn goed bereikbaar en beschikken over voldoende ruimte en parkeergelegenheid.

De Leeuwarder huisartsen beseffen dat corona de afgelopen maanden veel tijd en aanpassingsvermogen van patiënten heeft gevraagd en nog steeds vraagt. Ook de griepvaccinatie is dit jaar anders dan anders. De huisartsen vragen hiervoor begrip.

Patiënten ontvangen net als ieder jaar ruim op tijd een uitnodiging per post voor de griepvaccinatie. Op deze uitnodigingsbrief staan duidelijk de locatie inclusief het adres en het tijdstip waarop zij worden verwacht vermeld. Het is organisatorisch niet mogelijk om op een ander tijdstip te komen. Daarnaast is het belangrijk om niet te laat, maar ook niet te vroeg te komen.

Het is de bedoeling dat patiënten zelf een mondkapje meenemen en uiteraard altijd 1,5 meter afstand houden, met uitzondering tijdens de vaccinatie zelf, dat is natuurlijk niet mogelijk. Indien men klachten heeft van koorts, hoesten, verkoudheid, of in de afgelopen 14 dagen in contact is geweest met een positief geteste corona patiënt, worden patiënten  verzocht niet te komen, maar contact op te nemen met de eigen praktijk.